Houtrot reparatie

Houtrot reparatie

Houtrot. Het is de schrik van iedereen die op de ladder staat om zijn pand te schilderen. Achter een ogenschijnlijk redelijk goede verflaag kan het hout boterzacht zijn geworden en zijn constructieve eigenschappen verloren hebben. Gelukkig is houtrot uitstekend te repareren en onze RepairCare gecertificeerde schilders zijn er bedreven in.

Van kleine schade tot houtrot

Houtrot ontstaat doordat vocht het hout binnendringt. Vaak begint houtrot met een ogenschijnlijk onschuldige beschadiging van de verflaag. Als reparatie uitblijft – omdat u geen onderhoudsplan hebt voor uw schilderwerk – komt het blootliggende hout in aanraking met vocht. Het vocht dringt het hout binnen, waar het door temperatuurverschillen uitzet en scheurtjes veroorzaakt. Als er maar lang genoeg vocht binnendringt, zal er houtrot ontstaan. Bent u er snel genoeg bij, dan kunnen wij houtrot behandelen of repareren. Wacht u te lang, dan zal het houten element (een raam, kozijn of deur bijvoorbeeld) volledig vervangen moeten worden.

Het repareren van houtrot

Het repareren van houtrot is een specialisme op zich. Werk voor onze professionals, die RepairCare gecertificeerd zijn. Eerst moeten de aangetaste delen worden verwijderd. Onze schilders beoordelen of dit mogelijk is zonder de constructieve eigenschappen van het betreffende element aan te tasten. Vervolgens wordt de opening die is ontstaan opgevuld met een speciale houtrotvuller. Of een deel van het kozijn wordt vervangen door een op maat gemaakt stuk hout. Na reparatie van houtrot met onze kwaliteitsproducten gaat het hout weer jarenlang mee. En na het schilderen van het gerepareerde deel is de reparatie van buitenaf niet meer zichtbaar.

Houtrotreparaties voeren wij uit als onderdeel van schilderwerken. Schildert u zelf en kunt u ons specialisme op dit gebied gebruiken? Ook dan staan we voor u klaar!

 
 
 

Ontdek de pluspunten van R.vandeBeek voor uw project.

Vraag een offerte aan