R. van de Beek lanceert houtherstel.nl

Houtherstel.nl is de nieuwe divisie van R. van de Beek Schilders. Een landelijk opererend concept om zakelijke en particuliere klanten te bedienen op het gebied van het herstel van houtrot.

“Houtrot is een veelvoorkomend probleem in de bestaande bouw”, legt Rudy van de Beek uit. “Tot voor kort was het een tak van sport die we er bij deden met onze eigen timmermannen. We hebben dit naar een hoger niveau getild en er een apart bedrijf voor neergezet. Met als doel om deze markt snel en effectief te bedienen”

De lancering van houtherstel.nl past bij hoe bedrijven en particulieren steeds duurzamer willen werken als het om onderhoud gaat. Ook woningbouwverenigingen, beleggers en gebouwenbeheerders beseffen goed dat houtwerk gekoesterd moet worden. “Als je het vergelijkt met kunststof heeft houtwerk als grondstof voor kozijnen flinke pluspunten voor milieu én portemonnee.  Zo kost het maken van een kunststof kozijn maar liefst acht keer meer energie dan de productie van hetzelfde venster van hout. Bovendien is PVC slecht te recyclen.”

Houtrot repareren vergt uitgebreide houtkennis en vakmanschap, aldus Van de Beek. “We zien steeds meer bedrijven die dit erbij doen, maar voor ons is houtherstel niet langer bijzaak. Onze houtherstelspecialisten hebben meerdere vakopleidingen gevolgd. Ze weten alles van frees- en afmestechnieken, het vervangen van stopverfkanten of bijvoorbeeld het repareren van haarscheuren in onderdorpels met het glasvliessysteem. De vakkennis wordt met interne en externe trainingen op peil gehouden.”

Houtherstel.nl werkt samen met erkende schildersbedrijven en gerenommeerde glaszetters in het land. “Hierdoor kunnen we ook grote renovatieprojecten aan of in één keer complete buitengevels onderhouden en repareren.”

Houtherstel.nl is gecertificeerd door Repair Care met een D.O.E.-certificaat. Dat houdt in dat Houtherstel.nl tien jaar garantie kan geven op reparaties. Dat is best uniek, aldus Rudy van de Beek. “Het is namelijk een tienjarige onafhankelijke systeemgarantie waarvan de dekking niet afloopt tijdens de garantieperiode.”

www.houtherstel.nl